Wie ben ik?

wie ben ik

Ik ben Annemieke Oomen en ik ben Gz-psycholoog en  psychotherapeut BIG. Sinds 1996 begeleid ik voornamelijk jonge mensen, zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen. Mijn eigen praktijk voor psychotherapie en coaching ben ik begonnen in 2006. De laatste jaren leg ik mij naast de persoonsgerichte inzichtgevende psychotherapie ook toe op het trainen en superviseren van professionals in de zorg. Tevens ben ik leertherapeut voor psychotherapeuten, psychiaters en Klinisch psychologen in opleiding.

mijn werk

Ik vind het erg leuk om steeds met verschillende mensen te werken, in verschillende samenstellingen: individueel en in gezinsverband. Ik werk graag met de oplossingsgerichte methodiek gecombineerd met het psychoanalytische en systeemkader. Niet alleen omdat het een positieve en respectvolle manier van werken. Maar ook omdat de resultaten vaak zo verrassend zijn. Regelmatig komt iemand met een oplossing die ik zelf nooit had kunnen bedenken. Dat geeft me veel voldoening en energie.

erkend

Als GZ-psycholoog en psychotherapeut ben ik BIG-geregistreerd. Ik ben lid van de Landelijke Vereniging voor Vrijgevestigde Psychotherapeuten (LVVP) en de Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (NVP). Ook ben ik lid van de Vereniging voor Relatie en Gezinstherapie (NVRG)

Naast mijn werk als psychotherapeut ben ik docent bij de Jeugdzorg Academie, King nascholing en Rinogroep Utrecht, opleidingsinstituten in de geestelijke gezondheidszorg.

Tevens ben ik geregistreerd als supervisor bij het NIP.

sportief

Sport speelt een belangrijke rol in mijn leven. Ik hou ervan om af te zien, mijn eigen grenzen op te zoeken en me te blijven ontwikkelen. In beweging komen én blijven vind ik erg belangrijk. Bovendien ga ik graag de competitie aan. Dat doe ik onder andere met padel, tennis, hardlopen en mountainbiken.